InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

ELIIT-proiect european de inovare si tehnologii pentru industriile usoare

18.12.2019
 

 

Inițativa ELIIT - inovație și tehnologii in industriile ușoare europene - este un proiect finanțat prin programul COSME al Uniunii Europene pentru competitivitatea Intreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM-uri).

ELIIT are drept scop sprijinirea cooperării europene pentru promovarea utilizării de soluții tehnologice disruptive pentru a imbunătăți productivitatea, integrarea in lanțul valoric, eficiența resurselor și pentru a crea noi produse și servicii cu valoare adăugată in industria textilă, de imbrăcăminte, articole din piele și incălțăminte.

ELIIT va sprijini IMM-urile din acest sector in implementarea rezultatelor cercetărilor dintr-o multitudine de sectoare tehnologice, intreprise de furnizori și/sau proprietari de tehnologii noi și inovative prin intermediul lansărilor de diverse apeluri pentru propuneri. IMM-urile pot beneficia astfel de incorporarea tehnologiilor digitate, de inteligență artificială, "Internet of Things" etc. in afacerile lor.

Colaborarea intre părțile implicate in cadrul economei UE reprezintă un element unic in proiectul ELIIT, deoarece facilitează sprijinul practic pentru generarea de colaborări care să permită inovarea și colaborarea incrucișată care nu ar fi fost posibilă altfel, ceea ce va permite IMM-urilor din sector să depășească obstacole in ceea ce privește integrarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor avansate, precum și intrarea pe piețe de nișă cu noi produse și servicii.

ELIIT iși propune să imbunătățească cunoștințele și aptitudinile in industria textilă, legate de tehnologii, procese de producție, materiale, strategii de business, accesul la finanțare, marketing și imbunătățirea aptitudinilor inter-sectoriale.

Prin diverse apeluri pentru propuneri, ELIIT va alege 25 de parteneriate dintre IMM-uri și furnizorii și/sau proprietarii de tehnologii noi și inovative, care vor beneficia de:

  • Suport financiar de 70 000 EUR, pentru a dezvolta produse sau prototipuri cu o mare valoare adăugată și profitabilitate;
  • Un program de coaching și consiliere personalizat in ceea ce privește aptitudinile tehnice și/sau sociale cu scopul de a crește relevanța proiectelor și capacitățile acestora;
  • Facilitarea poziționării pe piață și a legăturilor profesionale intre parteneri și alte părți implicate prin organizarea de activități de networking și participarea la workshop-uri, conferințe și expoziții relevante;
  • Suport personalizat pentru IMM-uri in ceea ce privește protecția drepturilor de proprietate intelectuală.

Apelul public pentru propuneri este deschis pană  pe 17.03.2020.

 

Galerie foto

eliit-hp-banner.jpg

Fisiere atasate

Document PDF
ELIIT launch abstract.pdf
ELIIT launch abstract.pdf
151,83 KBytes
18.12.2019 10:30
Document PDF
ELIIT_Leaflet_Dec2019_Final.pdf
ELIIT_Leaflet_Dec2019_Final.pdf
876,01 KBytes
18.12.2019 10:31