InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Doi tineri romani au castigat locul I in competitia 'Go Digital' de la Bruxelles

06.04.2010, sursa: Euractiv.ro
 

Proiectul unei echipe din Romania a fost desemnat castigator la sectiunea "Antreprenoriat si Competente Digitale" in cadrul concursului "Go Digital" - parte integranta a campaniei "eSkills Week 2010". Proiectul "Incarcatorul ecologic de telefon mobil", o "talpa electrica" ce alimenteaza terminale mobile, a fost clasat inaintea altor zece lucrari ce au intrat in competitie la aceasta categorie. 

In concurs au fost inscrise peste 60 de proiecte din 22 de tari din Uniunea Europeana, Romania clasandu-se astfel printre cele cinci tari castigatoare, dintr-un total de 10 finaliste. 

Proiectul tinerilor Cezar Ursan si Adrian Brudaru, "Incarcatorul ecologic de telefon mobil" reprezinta ideea unei afaceri pe care vor sa o demareze in viitorul apropiat, urmand sa ofere utilizatorilor o metoda ecologica de incarcare a telefoanelor mobile. Mai exact, este vorba de un dispozitiv ce transforma, prin atasarea la pantof, energia mecanica in energie electrica, suficienta pentru a incarca o baterie de 3,7 V, folosita la majoritatea telefoanelor mobile. 

Cei doi au 23 de ani si au absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi. 

Gala de premiere a avut loc la Bruxelles, in cadrul careia organizatorii concursului - Comisia Europeana, Digitaleurope si European Schoolnet - au recompensat tinerii si profesorii care au dat dovada atat de implicare in domeniul IT&C cat si de competente digitale bune. 

"Avem multi profesionisti in tara, deja formati in industrie, insa este foarte important ca din spate sa vina tinere talente. Pot sa spun ca proiectul lor a fost foarte apreciat, juriul remarcand ca acesta a imbinat in mod fericit utilizarea tehnologiei IT cu principiile ecologice", a declarat Valentin Negoita, presedinte APDETIC, organizatia care a coordonat campania eSkills Week 2010 in Romania.