InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Din septembrie 2019, informatiile juridice despre companiile din UE sunt disponibile printr-un portal european

21.10.2019
 

 

Firmele inregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) au, din septembrie 2019, informațiile juridice disponibile pe portalul Business Registers Interconnection System (BRIS).

Căutarea pe portal este gratuită și poate fi făcută simplu, prin introducerea numelui entității sau a numărului de inregistrare la ONRC. Opțional, portalul permite bifarea țării in care activează compania căutată, pentru eficientizarea procesului de căutare. Prin BRIS, utilizatorii vor avea acces la informații precum:

  • starea companiei;
  • denumirea și forma juridică a entității din registrul comerțului;
  • numărul de ordine din registrul comerțului, identificatorul unic la nivel European (EUID) și codul unic de inregistrare fiscală;
  • sediul social/profesional al persoanei inregistrate in registru și statul membru in care este inmatriculată.

BRIS poate fi accesat prin portalul  e-justice.europa.eu , fiind disponibil atat pentru cetățeni, cat și pentru companii.

Pentru companii, portalul permite obținerea informațiilor legate de procedurile de insolvență (doar pentru cateva țări printre care și Romania). Tot aici, companiile au acces la formulare pentru somațiile de plată, registre funciare și alte documente care le-ar putea fi utile.