InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Credite de la Banca Europeana de Investitii pentru IMM-uri

22.07.2013
 

Banca Europeana de Investitii (BEI) va acorda, la nivel european, credite in valoare de 6 miliarde de euro pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii care angajeaza tineri, a aratat, joi, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, transmite Agerpres (18 iulie).
'Recomandarea mea este ca intreprinderile mici si mijlocii sa faca demersurile necesare pentru ca de la data de 1 ianuarie 2014 sa poata accesa aceste fonduri. Vorbim de o suma de 6 miliarde de euro, pe care Banca Europeana de Investitii (BEI) o va acorda, la nivel european, IMM-urilor care angajeaza tineri. De asemenea, alte 6 miliarde de euro vor fi alocate, in Uniunea Europeana, ca garantii pentru tineri. Ca urmare, prin unele proiecte POSDRU va putea fi accesata o parte din acesti bani', a spus Mariana Campeanu, cu ocazia lansarii, de catre Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a versiunii in limba romana a 'Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2013'.
Potrivit ministrului Muncii, Romania nu se confrunta inca cu o problema majora in ceea ce priveste somajul in randul tinerilor, insa exista unele regiuni din tara in care somajul in randul acestei categorii de varsta este foarte ridicat.
'Astept ca intreprinderile mici si mijlocii sa ne sprijine in rezolvarea unei mari probleme cu care se confrunta societatea europeana la ora actuala, respectiv somajul in randul tinerilor', a precizat ministrul Muncii.
Sursa:www.fabricadebani.ro