InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Costurile medii orare ale fortei de munca in statele membre UE au variat in anul 2015 de la 4,1Euro pana la 41.3 Euro

03.04.2016
 

In 2015, costurile medii ale fortei de munca pe ora in intreaga economie (cu exceptia agriculturii si administratiei publice) au fost estimate la 25,0 € in Uniunea Europeana (UE) si 29,5 € in zona euro. Cu toate acestea, aceasta medie mascheaza diferente semnificative intre statele membre ale UE, cu cele mai mici costuri fortei de munca pe ora inregistrate in Bulgaria (€ 4.1), Romania (€ 5,0), Lituania (€ 6,8), Letonia (€ 7.1) si Ungaria (€ 7,5), si cele mai mari in Danemarca (€ 41.3), Belgia (€ 39,1), Suedia (€ 37.4), Luxemburg (€ 36.2) si Franta (€ 35.1).

In 2014 costul orar al fortei de munca in Romania a fost de 4.6€.

 

Context

 

Acest clasament Eurostat este intocmit in baza costurilor cu forta de munca care includ platile si salariile angajatilor din economia fiecarei tari europene, exceptand sectorul agricol si cel al administratiei publice. De asemenea, nu sunt incluse in acest calcul nici costurile aferente pregatirii profesionale a angajatilor sau alte costuri asimilate recrutarii si dotarii lor.

 

Costurile cu forta de munca sunt compuse din remuneratiile directe, bonusuri, sumele platite de catre angajatori pentru achizitia de hrana, combustibil sau pentru asigurarea unei masini de serviciu, plati catre fonduri de garantare, dar si costurile asimilate contributiilor sociale, taxelor de activitate sau alte modalitati de plata ce nu includ remuneratia directa.

 

 

Sursa:Eurostat