InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Conventia primarilor

14.05.2010, sursa: Comisia Europeana
 
Conventia primarilor

Peste 500 de primari europeni s-au angajat să micşoreze emisiile de CO2 cu peste 20% pană in 2020. Aderand la Pactul primarilor, edilii se obligă să economisească energia, să promoveze energia din surse regenerabile şi să-şi sensibilizeze cetăţenii faţă de problema energiei.

Noii aderenţi si-au inscris semnăturile pe declaraţie in prezenţa preşedintelui Comisiei UE, José Manuel Barroso, şi a premierului spaniol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Pactul primarilor este o iniţiativă a Comisiei sprijinită de Parlamentul European şi de Comitetul Regiunilor.Pactul primarilor este o conferinţă anuală iniţiată de Comisia Europeană in 2009. Cu cei peste 500 de primari care se alătură anul acesta, numărul semnatarilor se ridică la peste 1 600 de edili din 36 de ţări reprezentand 120 de milioane de cetăţeni.

Comisia Europeană a sprijinit iniţiativa prin organizarea conferinţei, prin promovarea celor mai bune practici pe site-ul web şi ajutand autorităţile locale să-şi finanţeze iniţiativele energetice prin intermediul unor programe ca ELENA care, in 2010, oferă fonduri in valoare de 15 milioane de euro.

 Anul acesta conferinta a avut loc la BA doua Ceremonie a Pactului primarilor a avut loc la Parlamentului European, din Bruxelles, la 4 mai 2010. Mai mult de 500 de oraşe au semnat declaraţia in timpul ceremoniei. Numărul de semnatare ale pactului a crescut acum crescut la 1680.

 

Galerie foto

Conventia primarilor