InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Consultare privind Agenda Strategica de Cercetare

20.08.2021
 

 

In perioada 6 august - 3 septembrie 2021 are loc consultarea online privind Agenda Strategică de Cercetare pentru perioada de programare 2021-2027. 

Ce este Agenda Strategica de Cercetare?

Componenta a Strategiei Nationale de Cercetare, Inovare si Specializare Inteligenta 2021-2027 (SNCISI), Agenda Strategica de Cercetare va propune o prioritizare a unei parti a finantarii publice a cercetarii, prin prisma impactului asteptat la nivelul societatii, fara a limita disciplinar sau metodologic tipul de cercetare. 

Prin focalizarea sa pe impactul societal, Agenda Strategica de Cercetare va fi distincta, dar posibil complementara specializarilor inteligente, pentru care s-au derulat o serie de consultari in perioada Septembrie - Decembrie 2020 (Raportul consultarilor e disponibil la https://bit.ly/3mLRJSj ).

De asemenea, Agenda nu vizeaza orientarea cercetarii fundamentale, a carei sustinere trebuie sa vizeze primordial criteriile de excelenta stiintifica.

Care sunt etapele procesului de consultare?

Elaborarea Agendei are ca punct de pornire Planul Strategic al Orizont Europa 2021-2024, care propune o structura cu 6 domenii tematice (Sanatate; Cultura, creativitate si societate incluziva; Securitate civila pentru societate; Digitalizare, industrie si spatiu; Clima, energie si mobilitate si Hrana, bioeconomie, resurse naturale, agricultura si mediu), avand asociate in total 32 zone de impact.

La nivel national, pentru fiecare dintre cele 6 domenii tematice, au fost create paneluri de experti, care pe parcursul lunii iulie 2021 au identificat provocari specifice Romaniei sau instantieri locale ale provocarilor globale.

Rolul acestei consultari online este de a evalua si imbogati aceste elemente de specificitate, rezultatele urmand a fi consolidate pe parcursul lunii septembrie, inclusiv cu ajutorul panelurilor initiale.

Pentru a participa la consultare, accesați : https://bit.ly/2Y7IhhZ

 

 

Galerie foto

preview.jpg