InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Consolidarea rezilientei Europei: combaterea declinului biodiversitatii si construirea unui sistem alimentar sanatos si durabil

22.05.2020
 

 

Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie privind biodiversitatea pentru a readuce natura in viața noastră, precum și strategia "De la fermă la consumator" pentru a asigura un sistem alimentar echitabil, sănătos și ecologic. Cele două strategii se consolidează reciproc, reunind natura, fermierii, intreprinderile și consumatorii pentru a crea impreună un viitor durabil și competitiv.

Noua strategie privind biodiversitatea abordează probleme cum ar fi: utilizarea nesustenabilă a terenurilor și a mării, supraexploatarea resurselor naturale, poluarea și speciile alogene invazive.

Strategia propune, printre altele, stabilirea unor obiective obligatorii pentru refacerea ecosistemelor și a raurilor deteriorate, imbunătățirea sănătății habitatelor și a speciilor protejate din UE, readucerea polenizatorilor pe terenurile agricole, reducerea poluării, "inverzirea" orașelor noastre, consolidarea agriculturii ecologice și a altor practici care vor duce  imbunătățirea sănătății pădurilor europene.

Strategia "De la fermă la consumator" va permite tranziția către un sistem alimentar durabil al UE, care protejează securitatea alimentară și asigură accesul la o alimentație sănătoasă, produsă de o planetă sănătoasă.

Strategia stabilește obiective concrete de transformare a sistemului alimentar al UE, inclusiv o reducere cu 50 % a utilizării și a riscului pesticidelor, o reducere cu cel puțin 20 % a utilizării ingrășămintelor, o reducere cu 50 % a vanzărilor de antimicrobiene utilizate pentru animalele de fermă și acvacultură, precum și atingerea obiectivului de a consacra 25 % din terenurile agricole agriculturii ecologice.

 

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/ip_20_884

 

Galerie foto

food_farm2fork_ring.jpg