InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Comisia va investi peste 103 milioane euro in 71 de companii inovatoare in cadrul SME Instrument

26.03.2017
 

71 de IMM-uri din 22 de țări au fost selectate pentru finanțare in ultima etapă a Fazei 2 din cadrul Programului H2020 - SME Instrument.

Valoarea totală de 103,82 milioane euro va fi distribuită intre cele 66 de proiecte caștigătoare. In această fază, fiecare proiect va primi pană la 2,5 milioane euro (5 milioane euro pentru proiectele de sănătate) pentru finanțarea activităților de inovare.

IMM-urile spaniole sunt cele mai de succes - 19 firme au fost declarate caștigătoare și vor primi finanțare. Acestea sunt urmate de IMM-urile din Gemrania și Irlanda - cu cate 5 companii. Cele mai multe proiecte sunt in IT&C și transport, urmate de cele din domeniul sistemelor eficiente cu emisii reduse de carbon și eficiență energetică. Din păcate, Romania nu are niciun proiect caștigător.

Comisia Europeană a primit 1.534 de propuneri de proiecte pană la 18 ianuarie 2017, prima dată limită pentru Faza 2 din 2017. Finanțarea in Faza 2 a SME Instrument permite companiilor să investească in activități inovatoare, precum demonstrație, testare, pilotare, extindere și maturizare, in plus față de dezvoltarea unui plan de afaceri matur pentru produsul lor. Companiile vor beneficia, de asemenea, de 12 zile de business coaching. Cele mai multe proiecte sunt propuse de un singur IMM, dar unele sunt realizate și in parteneriat.

Următoarea limită pentru SME Instrument Faza 2 este 6 aprilie 2017.

Sursa: EASME