InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Comisia propune masuri pentru a oferi ajutor si flexibilitate sectorului transporturilor

05.05.2020
 

 

Comisia a adoptat in 29 aprilie 2020, un pachet de măsuri menite să sprijine intreprinderile din sectoarele aviatic, feroviar, maritim și rutier pentru a face față consecințelor epidemiei de coronavirus. Măsurile vor reduce sarcina de reglementare și costurile pentru societățile de transport și ar putea fi urmate de mai multe propuneri in următoarele săptămani.

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: "Propunerile prezintă modalități concrete de facilitare a operațiilor zilnice din sectorul transporturilor, pentru toate modurile de transport. De asemenea, acestea ar trebui să le permită intreprinderilor din sector să inceapă să se concentreze pe redresarea care le este atat de necesară."

In ceea ce privește aviația, măsurile vor facilita serviciile de handling la sol și vor modifica normele de acordare a licențelor destinate transportatorilor aerieni in caz de probleme financiare cauzate de epidemia de coronavirus.

Cu privire la porturi, autoritățile pot decide să amane sau să nu perceapă taxele de utilizare a infrastructurii portuare.

In ceea ce privește sectorul feroviar, Comisia propune prelungirea cu trei luni a termenului pană la care statele membre trebuie să transfere anumite competențe, inclusiv către Agenția UE pentru Căile Ferate. In cele din urmă, toate modurile de transport vor beneficia de o propunere care să permită prelungirea anumitor certificate și licențe, intrucat, din cauza măsurilor sanitare, unor operatori și lucrători din domeniul transporturilor le-a fost mai dificil să indeplinească anumite formalități prevăzute de legislația UE.

Propunerile acestea,succed unei serii de măsuri deja puse in aplicare de Comisie, de exemplu, cele menite să asigure siguranța lucrătorilor din domeniul transporturilor,informarea călătorilor cu privire la drepturile lor și circulația bunurilor esențiale in intreaga Europă

 

Fisiere atasate

Document PDF
exceptii_temporare_transport_Ro.pdf
exceptii_temporare_transport_Ro.pdf
142,42 KBytes
05.05.2020 13:54