InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Comisia a dat unda verde pentru 5 miliarde de euro din Fondul Social European pentru Romania

27.02.2015
 

Comisia Europeana a adoptat miercuri, 25 februarie 2015, doua dintre programele operationale ale Romaniei, ambele finantate prin intermediul Fondului Social European. Este vorba de programul operational "Capital uman" si de programul operational "Capacitate administrativa".

Programul operational pentru capitalul uman va beneficia de un volum de fonduri europene de 4,3 miliarde de euro pentru a ajuta cetatenii romani, inclusiv tinerii, sa isi gaseasca un loc de munca, sa isi imbunatateasca nivelul de educatie si de competente, precum si pentru a contribui la reducerea saraciei si a excluziunii sociale, la promovarea unor servicii sociale mai bune si la eficientizarea institutiilor de pe piata muncii. O atentie deosebita este acordata in cadrul acestui program tinerilor, romilor si populatiei din mediul rural.

 

Programul operational pentru capacitatea administrativa va avea la dispozitie 553 de milioane de euro, pentru a sprijini ameliorarea capacitatii de reactie a structurilor administrative la nevoile economiei si societatii. El are obiectivul de a imbunatati eficienta, transparenta si accesibilitatea administratiei publice si a sistemului judiciar din Romania.