InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Comisia Europeana a solicitat unui numar de 7 state membre, inclusiv Romania, sa transpuna Directiva privind marcile

18.10.2019
 

 

Comisia a trimis avize motivate  Bulgariei, Ciprului, Franței, Greciei, Letoniei, Romaniei și Sloveniei, solicitandu-le să ia măsurile necesare pentru a transpune integral Directiva privind mărcile - Directiva (UE) 2015/2436in urma scrisorilor de punere in intarziere trimise in martie 2019.

Directiva constituie un pas important in modernizarea și armonizarea in continuare a legislației UE privind mărcile. Aceasta aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiție revizuită a mărcii adaptată la era digitală, noi motive care exclud inregistrarea mărcilor, noi norme privind mărfurile contrafăcute in tranzit, precum și noi dispoziții de armonizare a procedurilor privind mărcile in toate statele membre ale UE. Statele membre au fost obligate să transpună directiva in legislația națională pană la 14 ianuarie 2019. Statele membre in cauză nu au notificat Comisiei sau nu au transpus integral măsurile de transpunere a directivei.

Aceste state au acum la dispoziție două luni pentru a lua măsurile necesare pentru a se conforma avizului motivat. In lipsa unui răspuns satisfăcător, Comisia Europeană poate decide să trimită aceste state in fața Curții de Justiție a UE.

Sursa:CE