InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch:







 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Comisia Europeana a luat decizia de reluare a platilor in cadrul programului POS CCE

10.10.2013
 

Comisarul european pentru politică regională, dl Johannes Hahn, l-a informat pe prim-ministrul Romaniei, dl Victor Ponta, despre decizia de reluare a plăților in cadrul Programului Operațional Sectorial "Creșterea competitivității economice" (POS CCE).
Comisarul Hahn a declarat: "Serviciile Comisiei au decis deblocarea programului in urma măsurilor comprehensive de eliminare a deficiențelor, intreprinse de autoritățile romane. Solicitările de rambursare pot fi din nou procesate, iar investițiile de acest tip, atat de valoroase pentru Romania, pot continua. Astfel, ne putem concentra acum mai mult asupra planificării pentru perioada următoare de finanțare."
Comisia Europeană așteaptă să primească, in zilele următoare, un proiect complet al acordului de parteneriat, ceea ce inseamnă că se va putea trece la etapa următoare a acestui proces. In termeni practici, ceea ce se așteaptă cu deosebit interes este strategia prin care Romania va beneficia din plin de investițiile structurale ale Uniunii Europene, in contextul unei politici regionale reformate.