InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Cercetare si inovare: Comisia extinde cautarea de consilieri experti pentru Orizont 2020

25.01.2013
 

Comisia Europeană a lansat un apel către experții din toate domeniile solicitandu-le să participe la elaborarea agendei programului Orizont 2020, viitorul program al Uniunii Europene de finanțare a cercetării și inovării. Aceasta este prima dată cand Comisia lansează un astfel de apel in favoarea programului ei de cercetare. Grupuri de consilieri vor oferi consultanță de inaltă calitate pentru pregătirea cererilor de propuneri de proiecte in cadrul programului Orizont 2020. Grupurile vor fi constituite in jurul unor teme de interes major pentru cetățenii europeni, cum ar fi schimbările climatice, ieftinirea energiei din surse regenerabile, asigurarea disponibilității de alimente sigure sau soluționarea problemelor legate de imbătranirea populației. Grupurile vor incuraja dialogul intre toate nivelurile administrației publice, societății civile și mediului de afaceri din toate statele membre ale UE
Grupurile de consilieri experți iși vor incepe activitatea in primăvara acestui an, oferind consiliere pentru primele cereri de propuneri din cadrul programului Orizont 2020, care se preconizează a fi lansate pană la sfarșitul anului 2013. Cei care doresc să fie selectați in primele grupuri de consilieri trebuie să se inregistreze pană la data de 6 martie 2013, ora 17.00 ora Bruxelles-ului. Cererea de exprimare a interesului va rămane valabilă pe intreaga durata a programului Orizont 2020, pentru a permite reinnoirea grupurilor la sfarșitul fiecărui mandat.
Persoanele pot să-și manifeste interesul, acționand fie in nume propriu, fie in calitate de reprezentanți ai grupurilor de interese colective sau ca reprezentanți ai unor organizații. Detalii privind criteriile de selecție, inclusiv profilul experților, sunt prezentate in anunțul oficial. Textul integral și instrucțiunile privind modul de inregistrare pot fi găsite la următoarea adresă:
http://ec.europa.eu/research/horizon2020/index_en.cfm?pg=h2020-experts