InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Cascavalul de Saveni produs IPG

23.04.2021
 

 

Comisia Europeană a aprobat cererea de inscriere a denumirii "Cașcaval de Săveni" din Romania in Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP), al şaptelea produs romanesc recunoscut şi protejat in UE"

Cașcavalul de Săveni" este o branză maturată produsă in regiunea Botoșani. Se caracterizează printr-o perioadă lungă de maturare (60 de zile), in urma căreia consistența sa devine onctuoasă și omogenă, iar culoarea mai pronunțată. Gustul său, ușor amărui, se caracterizează prin nuanțe de nucă.

Condițiile climatice locale, favorabile dezvoltării pășunilor naturale bogate in floră diversă, contribuie la calitatea laptelui utilizat pentru producția de "Cașcaval de Săveni".

Aceste denumiri noi se vor alătura celor 1.609 produse alimentare deja protejate, dintre care 64 sunt specialități tradiționale garantate. Lista este disponibilă in baza de date eAmbrosia.

Indicație geografică protejată (IGP)

Indicațiile geografice permit consumatorilor să aibă incredere și să distingă produsele de calitate, ajutand, de asemenea, producătorii in comercializarea lor.

Indicația geografică protejată arată legătura dintre regiunea geografică specifică și denumirea produsului, in cazul in care o anumită calitate, reputație sau altă caracteristică poate fi atribuită in mod esențial originii sale geografice. Produsele cu IGP pot fi alimente, produse agricole sau vinuri. Pentru a beneficia de această etichetă de calitate, cel puțin una dintre etapele de producție, prelucrare sau preparare trebuie să aibă loc in regiune.

In cazul vinului, aceasta inseamnă că cel puțin 85% din strugurii utilizați trebuie să provină exclusiv din aria geografică in care se produce efectiv vinul.

 

 

Galerie foto

cascaval_saveni.jpg