InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Campania de primire a cererilor de plata pentru schemele / masurile de sprijin pe suprafata agricola

09.03.2011
 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) lanseaza marti, 1 martie 2011,Campania de primire a cererilor de plata pentru schemele / masurile de sprijin pe suprafata agricola
Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la CentreleAPIA, in intervalul 1 martie - 16 mai 2011, o singura cerere de plata. Pentru cererile de plata depuse dupa data de 16 mai, se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 11 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.
Pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.
Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.
De asemenea, solicitantul trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) pe toata suprafata fermei.
Schemele / masurile de sprijin pe suprafata cuprind:
_ Schema de plata unica pe suprafata (SAPS)
_ Plati nationale directe complementare (PNDC):
• PNDC 1 culturi in teren arabil;
• PNDC 2 in pentru fibra;
• PNDC 3 canepa pentru fibra;
• PNDC 4 tutun;
• PNDC 5 hamei;
• PNDC 6 sfecla de zahar.
Sursa: APIA