InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

CEC Bank- finantari APIA pe 3 ani

24.07.2022
 

CEC Bank, in parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, lansează finanțările pe baza subvențiilor APIA pe 3 ani.

Astfel, fermierii vor putea obține de 2,7 ori subvenția anuală APIA pentru cultivarea suprafețelor, in baza adeverinței APIA aferentă primului an și cu garanția FGCR.

Prin creditele in baza subvențiilor APIA pe 3 ani pentru cultivarea suprafețelor se pot obține sume de 2,7 ori subvenția anuală APIA (90% din subvenția pe fiecare an).

Dobanda percepută pentru aceste finanțări este ROBOR 6M + 2%, la care se adaugă comisionul de acordare de 0,75% din suma finanțată, perceput o singură dată și comisionul aferent garanției FGCR. Banca nu percepe comision de administrare. Garanțiile FGCR pot acoperi pană la 80% din valoarea finanțărilor.

In cazul fermierilor care au accesat deja finanțări in baza adeverințelor APIA pe 2022, se pot obține credite pentru următorii doi ani.

"Avand in vedere dificultățile cu care se confruntă in prezent fermierii, respectiv seceta pedologică precum și creșterea prețurilor la inputuri, la solicitarea ministrului agriculturii și cu sprijinul susținut al domniei sale, s-a reușit intr-un timp record, respectiv 3 zile, identificarea și operaționalizarea unui nou produs de garantare ce vine in sprijinul fermierilor, respectiv "De trei ori subvenția", sprijin ce le va putea garanta asigurarea lichidităților financiare pentru a putea efectua lucrările agricole necesare inființării culturilor din toamna acestui an", a declarat Alina Toma, Director General F.G.C.R.

CEC Bank acordă creditele pe baza subvențiilor APIA pe 3 ani fermierilor care cultivă suprafețe agricole mari (minim 50 de hectare) și au un istoric de cel puțin 2 ani (incasare subvenții/finanțări APIA).

Pentru beneficiarii care nu se incadrează in criteriile de mai sus, respectiv pentru  fermieri care cultivă suprafețe agricole mai mici de 50 de hectare și nu au un istoric de creditare de cel puțin 2 ani, FGCR le recomanda să solicite credite pentru finanțarea capitalului de lucru ce poate ajunge pană la 500 de mii de lei creditul pentru capital de lucru și 1 milion de lei pentru investiții.

FGCR - IFN este primul fond de garantare din Romania dedicat agriculturii, fiind inființat in anul 1994 și avand aproape 30 de ani de activitate susținută pentru dezvoltarea agriculturii si mediului rural.

Mai multe detalii despre creditele pe baza subvențiilor APIA pe 3 ani sunt disponibile la: https://www.cec.ro/credit-subventii-apia-pe-3-ani

 

 

Galerie foto

cec1.jpg