InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

CE trimite Romania in fata Curtii pentru neindeplinirea obligatiei de a modifica legislatia privind deseurile de ambalaje

29.04.2015
 

Comisia Europeana trimite Romania in fata Curtii Europene de Justitie a UE pentru neindeplinirea obligatiei de a transpune in dreptul sau intern legislatia revizuita a UE privind deseurile de ambalaje. Versiunea revizuita a Directivei privind ambalajele actualizeaza normele privind ambalajele si deseurile de ambalaje, in vederea reducerii impactului acestora asupra mediului.

Statele membre au avut obligatia de a asigura intrarea in vigoare a actelor cu putere de lege necesare pentru asigurarea conformitatii cu directiva pana la 30 septembrie 2013. Romania, care a depasit termenul initial, a primit o scrisoare de punere in intarziere la 29 noiembrie 2013, urmata de un aviz motivat la 11 iulie 2014. La mai mult de un an si jumatate de la expirarea termenului, directiva inca nu a fost transpusa in legislatia nationala. Prin urmare, Comisia a decis sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a UE.

 

Context

Versiunea revizuita a Directivei privind deseurile de ambalaje actualizeaza legislatia anterioara prin reexaminarea si modificarea listei exemplelor ilustrative privind ceea ce constituie ambalaje, astfel incat sa se asigure securitatea juridica si o interpretare armonizata a definitiei notiunii de "ambalaj". Legislatia UE in acest domeniu are drept scop prevenirea sau reducerea impactului ambalajelor asupra mediului. Aceasta isi propune sa ofere un nivel ridicat de protectie a mediului si sa garanteze functionarea pietei interne prin eliminarea obstacolelor in calea comertului, a distorsionarii pietei si a restrangerii concurentei.

 

 

Sursa:CE

Fisiere atasate

Document PDF
CELEX-32013L0002-ro-TXT.pdf
CELEX-32013L0002-ro-TXT.pdf
729,48 KBytes
29.04.2015 14:11