InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

CE colecteaza contributii cu privire la cresterea eficienta din punct de vedere al utilizarii resurselor

07.06.2012
 

Dl Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a lansat Platforma europeană pentru utilizarea eficientă a resurselor, destinată să furnizeze orientări și recomandări la nivel inalt cu privire la măsurile strategice elaborate pentru a transforma economia europeană in sensul unei creșteri mai sustenabile. Utilizarea eficientă a resurselor este un pilon al strategiei Europa 2020 pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii și ca atare reprezintă o prioritate majoră pentru Comisia Europeană. Principala sarcină a platformei va fi să determine modalitățile de atingere a obiectivelor și de concretizare a viziunii stabilite in Foaia de parcurs către o Europă eficientă din punct de vedere energetic, inclusiv a obiectivului final privind disocierea utilizării resurselor și a consecințelor acesteia de creșterea economic.
Printre principiile esențiale care orientează activitatea Platformei europene pentru utilizarea eficientă a resurselor (EREP - European Resource Efficiency Platform) se numără reflecția asupra interconexiunilor dintre teme, căutarea valorii adăugate și a impactului, precum și obținerea de rezultate concrete care să influențeze evoluțiile strategice.
EREP face parte dintr-un proiect mai vast al Comisiei, care vizează să reunească părțile interesate și să promoveze dialogul cu privire la provocările și oportunitățile in materie de utilizare eficientă a resurselor. Oricine este interesat să contribuie la dezbatere este invitat să participe prin intermediul unei platforme online, care va găzdui o serie de schimburi și consultări in lunile următoare.
Etapele următoare :
Conform programului, grupurile de lucru vor trebui să prezinte un prim set de recomandări peste aproximativ 12 luni și un al doilea set pană la sfarșitul mandatului, adică pană la jumătatea anului 2014.
Informații suplimentare: http://ec.europa.eu/environment/resource_efficiency/index_en.htm