InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

CE a lansat proiectul pilot Primul tau loc de munca EURES pentru a-i ajuta pe tineri sa gaseasca un loc de munca

23.05.2012
 

Comisia Europeană a lansat un proiect-pilot menit să-i ajute pe tineri să işi găsească un loc de muncă intr-o altă țară din UE. In etapa sa inițială, proiectul "Primul tău loc de muncă EURES" (Your first EURES job) va avea ca scop imbunătățirea mobilității transfrontaliere pentru 5.000 de persoane. El va servi, de asemenea, drept teren de testare pentru transformarea EURES - rețeaua serviciilor de ocupare a forței de muncă din statele membre - intr-un serviciu pan-european de ocupare a forței de muncă.
Aşa cum a fost anunțat in pachetul legislativ in domeniul ocupării forței de muncă din aprilie 2012, Comisia intenționează să imbunătățească EURES pentru a oferi un grad mai ridicat de transparență pe piața europeană a forței de muncă și pentru a direcționa persoanele aflate in căutarea unui loc de muncă și pe cele care sunt in curs de schimbare a locului de muncă către zonele unde pot fi găsite locuri de muncă vacante. Sistemul va oferi, de asemenea, un acces mai ușor și in timp real la locurile de muncă vacante disponibile in UE, prezentand in același timp angajatorilor o rezervă de candidați cu aptitudinile adecvate.
In cadrul programului "Primul tău loc de muncă EURES", patru servicii de ocupare a forței de muncă, selectate din Germania, Spania, Danemarca și Italia, ii vor ajuta pe tineri să iși caute un loc de muncă in alte state membre decat cel de origine. In cadrul proiectului, tinerii cetățeni ai UE cu varste cuprinse intre 18 și 30 de ani vor primi informații și sprijin pentru recrutare și vor avea posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru candidatură sau pentru formare profesională. Intreprinderile mici și mijlocii, mai precis societățile cu mai puțin de 250 de angajați, pot solicita sprijin financiar pentru a acoperi o parte din costul formării lucrătorilor nou-recrutați și a-i ajuta in privința schimbării domiciliului.
 Informatii suplimentare:http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=993&langId=ro

 

Fisiere atasate

Document PDF
yfej_guide_ro.pdf
yfej_guide_ro.pdf
760,39 KBytes
23.05.2012 11:37