InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

CE a lansat editia din 2014 a Premiilor pentru promovarea intreprinderilor europene

30.01.2014
 

In 27 ianuarie 2014, Comisia Europeana a lansat editia din 2014 a "Premiilor pentru promovarea intreprinderilor europene", o competitie menita sa rasplateasca cele mai ingenioase si mai de succes initiative ale organismelor publice din UE si ale parteneriatelor de tip public-privat care sustin spiritul antreprenorial, precum si ale intreprinderilor mici si mijlocii in special.
La nivel national, competitia incepe acum, iar in mai, castigatorii din fiecare tara vor fi selectati pentru a concura la nivel international. Scopul ultim al participantilor este obtinerea Marelui Premiu al Juriului in octombrie, la Napoli.
Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar pentru industrie si antreprenoriat, a declarat: "La cinci ani dupa punerea in aplicare a initiativei UE in favoarea intreprinderilor mici, putem observa ca intreprinderile mici si mijlocii au facut mari progrese, dar inca mai exista multe obiective de atins. Aducerea in centrul atentiei a acestor povesti de succes referitoare la promovarea spiritului antreprenorial contribuie la inspirarea organismelor publice din UE si a parteneriatelor de tip public-privat sa desfasoare si sa incurajeze afacerile intr-o mai mare masura. Asteptam cu nerabdare sa aflam ce proiecte interesante si inovative vor fi propuse pentru obtinerea Premiilor pentru promovarea intreprinderilor europene in 2014."

Cele sase categorii ale competitiei sunt:

• Promovarea spiritului antreprenorial
• Investitii in abilitatile antreprenoriale
• Imbunatatirea mediului de afaceri
• Sprijinirea internationalizarii afacerilor
• Sprijinirea dezvoltarii pietelor verzi si a eficientizarii resurselor
• Antreprenoriat responsabil si favorabil incluziunii.

Etapele competitiei
Competitia se desfasoara in doua etape; candidatii trebuie mai intai sa concureze la nivel national pentru a deveni apoi eligibili pentru a concura la nivel european. Pentru competitia la nivel national, fiecare tara va selectiona, pana in mai 2014, doua proiecte care vor fi desemnate sa participe la competitia europeana.

Juriul european va alege o lista de candidati. Toti candidatii propusi pentru competitiile nationale si pentru cea europeana vor fi invitati sa participe la ceremonia de decernare a premiilor, in cadrul careia castigatorii sunt recompensati pentru eforturile depuse si au ocazia de a se prezenta intr-un mediu paneuropean. Premiile vor fi inmanate in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura cu ocazia Adunarii IMM-urilor din 2014, in Napoli, Italia, in perioada 2-3 octombrie.


Context
Incepand din 2006, Premiile de promovare a intreprinderilor europene recompenseaza excelenta in promovarea antreprenoriatului si a intreprinderilor mici la nivel national, regional sau local. De la lansarea premiilor, au fost prezentate peste 2 500 de proiecte care, impreuna, au contribuit la crearea a peste 10 000 de societati noi. Obiectivele urmarite sunt identificarea si recunoasterea activitatilor si a initiativelor de succes, intreprinse in scopul promovarii intreprinderilor si a spiritului antreprenorial, prezentarea si impartasirea unor exemple ale celor mai bune practici si politici antreprenoriale, o mai mare sensibilizare cu privire la rolul antreprenorilor in societatea europeana, precum si incurajarea si inspirarea unor potentiali antreprenori.

Informatii suplimentare si inscrieri:
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/index_ro.htm

Sursa: Comisia Europeana