InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Banca Mondiala are un nou presedinte

06.07.2012
 

Noul presedinte al Bancii Mondiale, americano-coreeanul Jim Yong Kim, si-a preluat luni mandatul, angajandu-se sa serveasca "populatiile care traiesc in saracie" intr-un moment "crucial" pentru economia mondiala, relateaza AFP, citata de Agerpres (2 iulie).
Jim Yong Kim, medic si antropolog in varsta de 52 de ani, presedinte al Universitatii Dartmouth din statul american New Hampshire /nord-est/, este putin cunoscut marelui public si lipsit de experienta financiara si politica la nivel inalt.
Luni, intr-o scurta alocutiune la sediul din Washington al institutiei, Kim a aratat ca isi preia cu "umilinta" mandatul de 5 ani, subliniind ca si-a petrecut "cea mai mare parte a vietii adulte pe langa cele mai sarace populatii din lume" si ca Banca Mondiala are "doua obiective paralele": dinamizarea economiei si eradicarea saraciei.
Jim Yong Kim a fost desemnat la 16 aprilie, la propunerea presedintelui american Barack Obama, pentru a-i succeda lui Robert Zoellick, contracandidata sa fiind ministrul nigerian de finante, Ngozi Okonjo-Iweala.
Creata in 1946 la conferinta de la Bretton Woods, ca si institutia-sora Fondul Monetar International, Banca Mondiala numara 187 de state membre si acordase in total, la sfarsitul lui iunie 2011, credite de 258 miliarde de dolari.
Sursa:www.fabricadebani.ro