InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

APIA va va prelua toate cererile de plata ale fermierilor din 26.05.2015

27.05.2015
 

Incepand din 26 mai 2015, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va prelua toate cererile de plata ale fermierilor, chiar si pe cele pe suport de hartie, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Cererile astfel depuse vor fi prelucrate de catre angajatii APIA in perioada urmatoare, iar fermierii isi vor putea exercita dreptul de a cere subventiile.

Asadar, fermierii vor putea sa se prezinte la centrele judetene ale APIA daca solicita la plata o suprafata de peste 50 hectare teren agricol sau la centrele locale ale APIA, daca solicita la plata o suprafata de pana la 50 hectare teren agricol.

La depunerea cererii unice de plata fermierul trebuie sa arate documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor.

Potrivit MADR, 3.612.545 de hectare, suprafata care apartine unui numar de 116.733 fermieri, este digitizata si pregatita pentru depunerea cererilor, iar beneficiarii sunt asteptati sa depuna cererea de plata.

 

Sursa:www.agroazi.ro