InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

ANAF a elaborat un nou formular pentru decontul de TVA

04.08.2010
 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de act normativ proiect de ordin pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata".
Prin dispozitiile O.U.G. nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, a fost modificat art.140 alin. (1) referitor la cota standard de taxa pe valoarea adaugata.
Astfel, prin prevederile acestui act normativ, a fost modificata cota standard de taxa pe valoarea adaugata care se aplica asupra bazei de impozitare pentru operatiunile impozabile care nu sunt scutite de taxa sau care nu sunt supuse cotelor reduse, de la 19% la 24%.
Avand in vedere intrarea in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2010 a acestei prevederi, este necesara modificarea corespunzatoare a formularului de decont de TVA (formularul 300).
Noul formular se va utiliza incepand cu luna iulie 2010.
Conform anexei nr. 2 la Ordin, Formularul (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata" se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal.
Persoanele impozabile care conduc evidenta contabila, potrivit legii, pentru operatiunile realizate pe baza de contract de asociere in participatiune declara inclusiv datele si informatiile privind taxa pe valoarea adaugata rezultate din astfel de operatiuni.

Sursa: www.anaf.ro