InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

21 Decembrie 2021- Ziua portilor deschise, online, Centrul Enterprise Europe Network - CCINA Constanta

16.12.2021
 

De la lansarea sa in 2008, rețeaua Enterprise Europe Network a jucat un rol important in facilitarea accesului IMM-urilor europene la piața unică și pe piețele țărilor terțe și in furnizarea de servicii de sprijin pentru afaceri și inovare, orientate spre creștere, integrate, pentru a le ajuta să concureze.

De-a lungul a 12 ani, aproape 2,9 milioane de IMM-uri au beneficiat de servicii cheie oferire de rețeaua Enterprise Europe, care a ajutat la poziționarea acestora pe piață, realizarea economiilor de costuri și crearea de locuri de muncă.

Enterprise Europe Network este acum cea mai mare rețea de sprijin din lume pentru IMM-urile cu ambiții internaționale, active in peste 60 de țări, care a fost finațată prin programul COSME. Avand in vedere că granturile pentru rețeaua actuală expiră la sfarștul anului 2021, Comisia Europeană a primit propuneri de proiecte pentru următoarea rețea, pentru perioada 1 ianuarie 2022 - 30 iunie 2025.

Această rețea va fi finanțată in cadrul noului program Single Market Programme (SMP). Rețeaua se va baza pe punctele sale forte, expertiza și realizările existente și va juca un rol crucial in a ajuta toate tipurile de IMM-uri in tranziția către modele de afaceri mai sustenabile, va facilita digitalizarea IMM-urilor, ajutandu-le să iși adapteze procesele, să utilizeze tehnologiile digitale și să dezvolte noi produse și servicii folosind mijloace digitale.

Mai presus de toate, va sprijini IMM-urile să devină mai reziliente, să atingă noile obiective de mediu și sociale europene, să iși revină pe deplin din criza COVID-19 și să devină mai puternice.

Rețeaua Enterprise Europe Network este prezentă in Macroregiunea 2 (Regiunile Nord-Est și Sud-Est), prin intermediul Consorțiului ERBSN (Eastern Romanian Business Support Network).

Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, găzduit de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa este coordonatorul acestui consorțiu și, dacă privim in urmă la toți acesti ani in care am incercat sa fim aproape de mediul de afaceri din macroregiunea noastră, oferind servicii de asistență pentru internaționalizare, aproape de colaboratori locali sau internaționali - primind și oferind informații de afaceri sau de inovare, organizand si co-organizand evenimente, intalniri de afaceri - e timpul pentru un moment de bilanț.

Dar, de fapt, ne pregătim deja pentru un nou inceput. Consorțiul ERBSN a castigat un nou proiect Enterprise Europe Network in Macroregiunea 2, pentru perioada 2022-2025, iar Centrul Enterprise Europe Network Constanţa este coordonator.

Vă invităm să fiți alături de noi in ziua de 21 decembrie 2021, intre orele 10-16, online, pentru Ziua porților deschise EEN  Constanța 2021!

Asteptăm intrebările și mesajele voastre pe e-mail, la adresa een@ccina.ro, precum și pe pagina de Facebook EEN Constanța.

#EENCanHelp

 

Galerie foto

78632195_2468087280128877_6203077354143612928_n.jpg