InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

15 milioane de euro pentru IMM-urile din agricultura

02.08.2016
 

Banca Europeana de Investitii (BEI) a oferit vineri, 29 iulie 2016, un imprumut de 15 milioane de eurocompaniei Agricover Credit IFN pentru a finanta proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile din domeniul agricol. Este primul acord incheiat in Romania in cadrul Fondului european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investitii pentru Europa (#investEU), lansat de Comisia Juncker.

"Anuntul facut de BEI, de a furniza finantarea de tip capital de stat (seed finance) pentru IMM-urile romanesti din agricultura, ofera un binevenit impuls investitiilor, crearii de locuri de munca si cresterii economice in zonele rurale. Acest proiect ar trebui sa functioneze drept model de baza pentru cele similare, in asteptare, in intreaga Europa rurala", a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Phil Hogan.

Agricover Credit IFN este, in prezent, singura institutie financiara din Romania axata in mod exclusiv pe finantarea agricultorilor si a proiectelor lor. Imprumutul de la BEI va ajuta la gasirea de solutii pentru lipsa finantarilor necesare IMM-urilor agricole din Romania si va contribui, astfel, la mai buna utilizare a potentialului agriculturii romanesti.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

 

Agricover Credit IFN SA este o institutie financiara din Romania specializata pe finantarea necesarului de capital de lucru al producatorilor agricoli. Finantarea este acordata pentru producatori ce activeaza in cultura cerealelor si a oleaginoaselor (cultura mare), pomicultura, viticultura, legumicultura si nu in ultimul rand in zootehnie.

Agricover Credit IFN SA are un capital subscris de 49,4 mil ron, functioneaza dupa regulile impuse de Banca Nationala a Romaniei fiind inscrisa in registrul special al IFN-urilor.

 

Datorita experientei si dimensiunii Grupului Agricover din care face parte (cu activitati in productia de samanta, distributia de input-uri, depozitare si comertul cu cereale), Agricover Credit IFN SA detine cunostintele si intelegerea completa a particularitatilor domeniului in care activam cu totii :agricultura.