InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Proiectedezvoltate de membrii ERBSN sau organizatii partenere

RO-SMEP

RO-SMEP

Beneficiar: CCINA Constanta si opt parteneri

Finantator: Uniunea Europeana - Programul CIP

Perioada: 01.03.2010 - 01.03.2010

Publicat: 28.05.2010

Prezentarea proiectului

Incepand din luna martie a.c., Camera de Comert,Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta - Centrul Enterprise Europe deruleaza un nou proiect finantat direct de Comisia Europeana.

Intitulat "RO-SMEP/Panels - a two way communication RO-EU", proiectul are acoperire nationala, fiind implementat de un consortiu de noua parteneri (Camera de Comert si Industrie Valcea, Universitatea Brasov, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Constanta, Centrul de Transfer Tehnologic CENTI - Cluj-Napoca, Camera de Comert si Industrie Bacau, IPA SA Galati, Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU, Camera de Comert si Industrie Arad, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara), membri ai Enterprise Europe Network.

Obiectivul proiectului il constituie consultarea oamenilor de afaceri in diferite subiecte lansate de Comisia Europeana pentru a elabora politicile si legislatia europeana ce vizeaza mediul de afaceri.
Pe parcursul a doi ani (martie 2010 - martie 2012) Comisia Europeana va organiza consultari pe diverse domenii, iar partenerii proiectului vor sprijini intreprinderile mici si mijlocii sa cunoasca schimbarile legislative propuse inainte de a fi adoptate si sa se exprime asupra impactului pe care acestea il vor avea asupra afacerilor lor.

Pentru 6 din temele de consultare care vor fi lansate, fiecare dintre parteneri va organiza grupuri de lucru moderate de specialisti care vor prezenta documentele supuse consultarii publice, vor sprijini firmele sa inteleaga modul in care le va fi afectata activitatea si ii vor ajuta sa-si exprime opiniile privind impactul schimbarilor propuse de Comisie asupra activitatii lor.

Opiniile firmelor, colectate in cadrul acestor paneluri, vor fi transmise apoi Comisiei, intreprinderile mici si mijlocii avand in acest mod ocazia sa contribuie la imbunatatirea procesului de elaborare a actelor normative care urmeaza sa le influenteze activitatea.

Calendar evenimente

2 iunie 2010: Eveniment lansare proiect RO-SMEP