InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Evenimentederulate de partenerii EEN si alte organizatii

 

Salonul Regional al Cercetarii- Constanta 2010

Informatii eveniment

Categorie: Targuri

Data: 9-12 iunie 2010

Locatie: Hetel Perla Mamaia

Organizator

Organizatie: CCINA Constanta

Persoana de contact: Irina Gaitanaru

E-mail:

Telefon: 0241 550960

Fax: 0241 619454

Web site: www.ccina.ro

Adresa: Romania, jud. Constanta, Constanta, bdul Alexandru Lapusneanu 185 A

Camera de Comert, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanta impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica Bucuresti - institutie de specialitate din cadrul administratiei publice centrale, aflata in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, organizeaza la Constanta in perioada 9 - 12 iunie, prima editie a Salonului Regional al Cercetarii Constanta 2010.

Salonul va fi inclus in cadrul unei expozitii de traditie EXPOAGROUTIL 2010 -Targ national de agricultura si industrie alimentara, Salon de produse agroalimentare ecologice aflată la cea de-a XVIII-a editie. Ambele manifestari vor avea loc in cadrul Complexului hotelier PERLA din Mamaia.

La Salonul Regional al Cercetarii editia I si-au anunţat participarea 24 de expozanti atat din Constanta cat şi din ţară, institute de cercetare, dezvoltare, inovare, institutii de invatamant superior, firme, cercetatori, inventatori din diferite domenii (agricultura si industria alimentara, masini si instalatii destinate agriculturii si industriei alimentare, viticultură, legumicultura, pomicultura, apicultura, stiinte biologice si nutritia animalelor, maritim, geologie si geoecologie marina, materiale macromoleculare şi membrane, universitati si institute de cercetare in domeniul invăţămantului, consiliere, orientare şi formare profesională, proprietate intelectuala, firme cu rezultate in domeniul inovarii si cercetarii, servicii de consultanţă etc.).

In ziua deschiderii, in data de 9 iunie la ora 10.00 va avea loc deschiderea oficiala, Conferinţa de presă la ora 12:00, iar la ora 13,00, va avea loc Simpozionul de prezentare cu tema Probleme actuale ale agriculturii romaneştia realizat in parteneriat cu Camera Agricolă Judeţeană Constanţa.

In data de 10 iunie ora 11.00 se va organiza in colaborare cu Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci Bucuresti Seminarul Competitivitate prin inovare a�� Solutii Europene pentru IMM-uria unde se vor aborda urmatoarele teme:

- Brevetul de invenţie - tezaur de informaţie tehnică pentru cercetatori. Cunoaştem avantajul brevetării invenţiilor noastre?

- Dreptul la acordarea brevetului de invenţie pentru cererile de brevet provenite din cercetare şi mediul universitar a�� 10 recomandări practice pentru utilizarea Proprietăţii Industriale in afacerea dumneavoastra 

-Prezentare Program FP 7 - instrument principal pentru cooperare ştiinţifică şi tehnologică in Uniunea Europeana.

- Reţeaua Euraxess -  oportunităţi pentru cercetători

Salonul se adresează oamenilor de afaceri din Regiunea 2 SE, avand drept scop apropierea rezultatelor cercetării de aplicanţi, pentru valorificarea acestora. Sunt invitaţi toţi cei care doresc să aplice rezultatele cercetării: instituţii de invăţămant, inventatori, firme, cercetători, ingineri,studenţi şi, desigur, curioşii.

Accesul vizitatorilor este liber. Programul de vizitare atat al Expozitiei cat si al Salonului este urmatorul: in zilele de 9, 10 si 11 iunie intre orele 10.00 -18.00, iar in ziua de 12 iunie intre orele 10.00 -13.00.

Galerie foto

DSC01886.JPGIMG_2501.jpgIMG_2555.jpgIMG_2558.jpgDSC01853.JPGIMG_2298.jpgIMG_2357.jpgIMG_2413.jpg