InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Despre reteaua EENun sprijin mare pentru intreprinderi mici

Enterprise Europe Network

Scopul Enterprise Europe Network este de a ajuta întreprinderile mici și mijlocii ambițioase să-și crească potenţialul de inovare și să se dezvolte pe plan internațional

De asemenea rețeaua urmărește să sensibilizeze comunitatea de afaceri și inovare cu privire la politicile Comisiei Europene.

Lansată în februarie 2008, prin programul european CIP 2007-2013 și continuată din ianuarie 2015 pentru încă șase ani, prin programul COSME 2014-2020, această iniţiativă a Comisiei Europene oferă antreprenorilor un serviciu de tip ghișeu unic la care să poată solicita consiliere și să beneficieze de o gamă vastă de servicii de susţinere a afacerilor ușor accesibile și personalizate.

Având aproape 600 de organizații membre din peste 50 de țări, este cea mai largă reţea din lume care oferă servicii de informare, asistență și consultanță pentru întreprinderile interesate să realizeze afaceri transfrontaliere și proiecte inovative. Aceste servicii sunt disponibile societăţilor comerciale de orice dimensiune, indiferent de tipul de activitate desfășurat, deși sunt orientate in primul rând către IMM-uri, institute de cercetare, universităţi, clustere, centre tehnologice, agenţii de dezvoltare a afacerilor și inovării.

Contactând cel mai apropiat partener (centru) regional din rețea, puteți afla mai multe despre serviciile EEN în următoarele domenii:

  • Dezvoltare internaţională
  • Transfer de tehnologie
  • Acces la finanţări
  • Finanţarea cercetării
  • Consultanţa pe legislaţie şi standarde UE
  • Propietate intelectuală şi brevete
  • Consultări publice pe noua legislaţie UE
  • Pachete de sprijin pentru IMM-uri inovative

Gestionând una dintre cele mai importante baze de date de oportunități de afaceri și tehnologie din lume și organizând evenimente de parteneriat b2b (business-to-business), rețeaua Enterprise Europe Network poate ajuta IMM-urile să-și identifice potențiali parteneri de afaceri și să se extindă pe plan internațional.

Deși furnizarea de fonduri direct către firme nu este posibilă, reţeaua poate explica posibilităţile de finanţare care există în cadrul diferitor programe UE si alte surse de finantare.

Pachetele de sprijin pentru IMM-urile inovative reprezintă cel mai nou serviciu oferit de rețeaua Enterprise Europe Network pentru IMM-urile cu mari ambiţii de inovare şi internationalizare. Enterprise Europe Network poate furniza 2 pachete de servicii sprijin adaptate, care să îndrume aceste întreprinderi pe calea spre succes

  • Key Account Management (KAM) pentru beneficiari ai finanţării SME Instrument în cadrul programului Horizon 2020 şi
  • Enhancing Innovation Management Capacities (sprijinirea capacităţii de management al inovării) pentru IMM-uri cu potenţial înalt de inovare la nivel european
 

Experienţă si profesionalism

Toate organizaţiile din reţea, cu diferitele lor calificări în afaceri, cercetare și industrie, au o experienţă vastă în acordarea de asistenţă IMM-urilor. Prin îmbinarea tuturor acestor servicii și adăugarea de servicii noi, noua reţea EEN 2015-2020 asigură o abordare mai integrată, mai ales întrucât consorţiile implicate sunt mai extinse decât până acum.

Reţeaua asigură nu doar posibilitatea unor sinergii mai puternice, ci și o apropiere mai mare de clienţii săi potenţiali.

Numărul mare de puncte de contact din fiecare regiune geografică face ca antreprenorii să beneficieze de asistenţă în afaceri chiar "la poarta" firmei.

Drum cu două sensuri intre antreprenori si factorii de decizie ai UE

Asigurarea de asistenţă practică și consiliere pentru întreprinderi reprezintă doar unul dintre modurile în care reţeaua poate ajuta IMM-urile. De asemenea, aceasta va face mai bine auzită vocea întreprinderilor în cadrul procesului decizional al UE. Reţeaua poate fi folosită ca un panou de rezonanţă, prin care sunt canalizate comentariile, punctele de vedere și observaţiile antreprenorilor către factorii de decizie din Bruxelles pentru ca acestea să fie incluse în discuţiile referitoare la viitoarele iniţiative politice.